گزارش نقد و بررسی فیلم «نقطه کور» در فرهنگسرای فردوس

فیلم سینمایی «نقطه کور» به کارگردانی مهدی گلستانه در فرهنگسرای فردوس اکران و با حضور عوامل، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش شایان فیلم نیوز و به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای فردوس، در هشتاد و یکمین برنامه از سری برنامه های سکانس، فیلم «نقطه کور» با حضور مهدی گلستانه کارگردان و تهیه کننده، علیرضا زمانی نسب بازیگر، ادیب قربانی آهنگساز، سحر عصرآزاد منتقد و علی رزازیان مجری و کارشناس اکران و نقد شد.

در این نشست، مهدی گلستانه درباره ایده اولیه و شکل گیری فیلم نقطه کور گفت: «ایده فیلم به طور کامل از احسان بیگلری بود که فیلنامه را نگاشته است و مساله بحران در خانواده را مطرح می کند. ناهید (نقش اول زن) در این فیلم نماینده قشر سنتی زنان ایرانی است که سالیان سال می سوزند و می سازند و بلافاصله موضع را ترک نمی کند. در واقع هیچ مأمنی ندارند که به آن برگردند.»

کارگردان این فیلم خاطرنشان کرد: «علاوه بر این، در آن زمان و در جشنواره سی و چهارم فیلمی دیگر از همین نویسنده یعنی آقای بیگلری بود با نام «برادرم خسرو» که در حال حاضر و همزمان با نقطه کور در حال اکران است که آن هم سایکودرام بود و در واقع به گونه ای می توان آن را ادامه نقطه کور دانست و به صورت دوگانه این فیلم ها را دید چرا که ماجرای بعد از روانشناسی است. آن زمان به دلیل حضور فیلم برادرم خسرو که وجوه سایکودرام در آن به مراتب بیشتر و قوی تر از نقطه کور است، بنده تاکید داشتم که این وجه در نقطه کور کمرنگ تر دیده شود تا به دلیل همزمانی اکران در جشنواره سی و چهارم، مخاطب زده نشود.»

سحر عصرآزاد نیز در ادامه درباره این فیلم گفت: «نقطه کور فیلمی است که باید در جمع خانواده ها دیده شود. مسایل روانشناختی که در آن مطرح می شود، در خانواده ها بسیار وجود دارد اما معمولا از آنها به عنوان بیماری یا مشکل یاد نمی شود و جدی گرفته نمی شود در صورتی که بسیاری از مشکلاتی که در خانواده ها وجود دارد با آگاهی نسبت به این مشکلات می تواند حل شود. به همین دلیل برای فیلمی همچون نقطه کور و فیلم های مشابه که ژانر فیلم های روانشناختی را در سینمای ما می توانند احیا کنند، امتیاز ویژه ای قایل هستم و در واقع این فیلم ها امتیاز بالقوه دارند.»

این منتقد سینما درباره نحوه پرداختن به موضوع و وجوه هنری فیلم نیز خاطرنشان کرد: « مشکل روحی روانی که «خسرو» نقش اول مرد فیلم دارد در عین حال که پیچیده است در جامعه ما بسیار هم رایج و جاری است؛ به همین دلیل توقع من از جهت پرداختن به این مساله و موضوع از نظر وجه هنری این بود که فیلم بتواند این گره را برای مخاطب ملموس تر و بازتر کند و این وجوه روانشناختی که در این شخصیت وجود دارد، به واسطه وجوه هنری در فیلم برجسته تر شود. به نظر من این پیچیدگی های روانی در فیلم تا اندازه ای به کنش و واکنش های زوج که به واسطه شک داشتن و عدم اعتماد به وجود آمده، تقلیل یافته است.»

ادیب قربانی نیز درباره موسیقی این فیلم یادآور شد: «موسیقی این فیلم برای من یکی از سخت ترین کارها بود چراکه یک فیلم رئالیستی و پردیالوگ است و همین کار را سخت می کند. البته در نهایت به همین دلایل و به خواسته مهدی گلستانه زیاد از موسیقی استفاده نکردیم و سعی شد در جاهای ضروری از موسیقی استفاده شود.»

تاریخ نشر مطلب:
دوشنبه، -۱۰۹ فروردین -۶۲۱






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده